Toggle Nav
Bezár
 • Menu
 • Beállítás

Hírek & Cikkek

 1. PICK UP DRIVE 2019.

  Negyedik alkalommal rendezik meg a Pick Up Drive elnevezésű rendezvényt Romhányban. A fesztivál elsősorban azoknak nyújt felejthetetlen élményt, akik rajongói a régi típusú amerikai autóknak, a szervezők azonban a család minden tagjára gondoltak a programok összeállításakor, koncertek és különféle bemutatók is színesítik majd az eseményt, melyet június 28-29-e között tartanak meg.

  Részletes program:

  Június 27. csütörtök – 0. nap 10-től Kempinghelyek elfoglalása 12:00 Romkocsma nyitás

  Június 28. péntek 14.00 Autós felvonulás 16.00 Pedro and the Dogboomers 18.00 Pedrofon 20.00 Danics Dóra és Ed Philips and the Memphis Patrol 21.30 B and the Bops (HR) 23.00 Rockin’ Rockcats 24.00 Wild Jack and the Hot Dogs

  Június 29. szombat 10.00-től Autók regisztrálása 12.00 Regisztrált amerikai autókkal résztvevőknek ebéd 13.00 Autós felvonulás 14.30 Elvis by Tom 15.00 Autók – díjátadás 15.30 King Cat Rhythm 16.30 Pin Up Szépségverseny Part ’1 17.00 Elvis by Tom 17.30 Drockstore 18.30 Pin Up Szépségverseny döntő tombola 20.00 Group’n Swing 21.30 Ati EDGE and the Shadowbirds 23.00 The WiseGuyz (UA) 24.00 Eddy and the Backfires (DE)

  Olvass tovább »
 2. KEDVEZMÉNYKÁRTYA

  Minden vásárló aki a webáruházban leadott rendeléskor kéri a kártyát, a termék kézbesítésekor megtalálja a csomagban a személyre szabott, egyedi kóddal ellátott kedvezménykártyát.

  Továbbá azon vásárlóink akik 25.000 Ft. felett vásárolnak egy megrendelésen belül, automatikusan megkapják a kártyát.

  A Kedvezménykártya az aktiválástól számított 3 évig érvényes, azonban az adott határidőn belül törölhető is, ill. leteltét követően hosszabbítható. Az aktiváláshoz az alábbi adatokra van szükség: név, telefonszám, e-mail cím.

  • 100 Ft elköltése esetén 5 pontot írunk jóvá kártyáján
  • az összegyűjtött pontokat  a soron következő vásárlás esetén mind a webáruházban mint a 1063, Budapest, Szondi u. 54. szám alatti SpeciálTrend üzletben – az adott pontszámnak megfelelő Ft. összegen – fel tudja használni, a vásárlás értékét tudja vele csökkenteni. (Webáruházban történő vásárlás esetén az Ügyfélszolgálattal fel kell venni a kapcsolatot, ők kupont állítanak ki a levásárolandó öszegről)
  • amennyiben vásárlásainak összege a kártya érvényességi ideje alatt eléri a 250.000 Ft.-ot ,úgy a továbbiakban vásárlásainak értékéből 10% kedvezményt kap   
  • továbbá ha  a webáruházban történt vásárlást követően az oldalra belépve értékeli a megvásárolt terméket akkor további 100 pont kerül jóváírásra a kártyáján. 
  • amennyiben Facebook oldalunkon értékel bennünket akkor további 100 pontot vezetünk fel kártyájára.

   

   

  Olvass tovább »
 3. PICK UP DRIVE FESZTIVÁL

  Június utolsó hétvégéjén (június 29-július 1.) kerül megrendezésre Romhányban a 3. Pick Up Drive Amerikai Autós és Rockabilly fesztivál. Igazi amerikai benzinfaló autócsodák, nyolc henger, tengernyi lóerő, pörgős szoknyák, színes ingek, tupír és barkó cseresznyék, halálfejek, billiárdgolyók kavalkádja, van olyan, aki ennek ellen tud állni?

  Az előző évekhez hasonlóan a műfaj színvonalas előadói lépnek fel pénteki és szombati napokon, vasárnap pedig a környékbeli rock zenekarok kapnak bemutatkozási lehetőséget. Már péntek este óriási buli várható, itt aztán a parkett ördögei igazán megmutathatják, mit tudnak. Nem csak a rockabilly és az amerikai autók megszállott rajongóit várják a Pick Up Drive-ra, kitűnő szombati program lehet a családdal érkezőknek is! A gyerekek számára ugrálóvár, az apukáknak hideg sör a büfében vagy a direkt erre a célra berendezett romkocsmában, az anyukáknak pedig a SpecialTrend (www.specialtrend.eu) kitelepült standjánál az alkalomhoz illő gyönyörű rockabilly ruhák jelenthetnek a meghirdetett programok mellett igazi kikapcsolódást! Szombaton 13 órától a bemutatott amerikai járgányok felvonulása kezdődik, amit 15 órától Pin Up szépségverseny követ, majd zene és tánc- kifulladásig. Közben persze lehetőség lesz megcsodálni a kiállított autók mellett a pin up lányok szépségét valamint ruha, haj és smink csodáit is.

  A környékbeli szállások nagy része már le van foglalva, de a szemfülesebbek biztosan találnak még szállást, ha mégsem, lehetőség van az Angol kert árnyas fái alatt sátorozni, és még a fizetségen sem kell gondolkodni, mert a sátorhely éppen úgy mint a belépés, díjtalan!

  Van még min gondolkozni? Ugye, hogy nincs? 

  Olvass tovább »
 4. 2018 - A WESTERN ÉVE

  2018  -   A WESTERN ÉVE

  2018-as tavaszi és nyári trendek egyik fő irányzata a western stílus.

  Időről-időre újra megjelenik a divatbemutatókon ez a trend, hiszen egy igazi indián nyár nem telhet el rojtok és szegecsek nélkül. Ismét megjelennek a vagányabb szettek, a szegecsek és persze a rojtok a bőrkabátokon és a farmereken. Anyaghasználatban a hasított bőr és a farmer jelenik meg, míg színek terén a föld színei dominálnak elsősorban, de természetesen extrém esetben színesebb darabok is megjelennek. 
  Tavasszal és nyáron sem kell lemondani a western csizmákról, ugyanis a lyukacsos stílusú darabokban a láb könnyen tud szellőzni és egy nagyobb fesztiválon is kényelmesebb lesz benne átbulizni egy teljes napot. 

  Rojtok, szíjak, farmer ingek, kemény karimájú western kalapok és csizmák….A kemény férfiasságot sugárzó anyagok és szabásvonalak átvonultak a divat világába, így váltak mára a hétköznapjaink praktikus és kényelmes viseletévé.

  Van, aki imádja és az aktuális divattól függetlenül mindig e trend szerint öltözködik, míg mások idegenkednek tőle és nem tudják, hogyan illeszthetnék be a western trend sajátos darabjait a ruhatárukba. Ha te is az utóbbiak táborát erősíted, vagy csak szeretnél ellesni pár divat tippet mutatjuk a lehetőségeket!

  A romantikus stílus képviselője vagy? A gyönyörű csipkés, hófehér ruhákat vagy ingeket kombinálhatod hasított bőr kiegészítőkkel, megadva összeállításodnak a western jelleget. Egy kalap vagy egy mellény hangsúlyossá teheti ezt a stílust. Ha merészebb vagy, outfited feldobhatod egy rojtos bőrszoknyával vagy nadrággal is.

  Nyugodt szívvel mondhatjuk, hogy a farmer soha nem megy ki a divatból! A western stílus egyik alapjának számító darabot hordhatod hétköznapokon, de akár a hétvégi buliba is felveheted. Kedvenc farmerodat bolondítsd meg egy rojtos inggel és egy western csizmával.  Sőt, ha western trendről van szó akár farmer inggel is felveheted.  Ha csak kísérletezel ezzel az irányzattal, akkor első körben érdemes beszerezni egy rojtos táskát!

  Kicsit eltérnél a megszokottól? Egy rojtos  pulóver vagy egy poncsó feldobja a hidegebb napokat és egy western kalappal hordva garantáltan a figyelem központjába kerülsz! Érdemes kísérletezni és játszani a színekkel és a formákkal!

  A western trend igenis is lehet dizájnos! Egyedi megjelenést kölcsönöz viselőjének, ha az betartja a megfelelő szabályokat. Ne feledjük: egy mutatós csizma vagy kalap még a leghétköznapibb viseletből is igazi western trendeknek megfelelő öltözéket varázsol!

  SpecialTrend webáruházunkban és üzletünkben mindent megtalálsz, ami nélkülözhetetlen egy igazi cowboy vagy cowgirl számára.

  Olvass tovább »
 5. A rockabilly életérzés

  A rockabilly az 1950-es években indult hódító útjára Amerikából. Az irányzat hamar nemzetközi sikereket ért el és a rockabilly globális jelenség lett. A zenei stílus később a divatvilágra is hatással volt, és az ötvenes évek közepétől kezdve amerikai fiatalok milliói hordták a kötelező darabokat.

  Ez a különleges életstílus újra virágkorát éli. Felbukkan oldtimer-találkozókon, fesztiválokon, partykon, koncerteken. Jó zene, jó társaság, pörgős szoknya, amerikai autócsodák! Ez mind a rockabilly! 

  Vissza az 50-es évekhez- ezt az utat járja ma a rockabilly irányzat.

  Napjaink divatkavalkádjában ez a stílus maximálisan megállja a helyét a hétköznapokban is - nem kell, hogy valami nagy buli legyen. Lehetsz irtó laza vagy lázadóan elegáns, a lényeg, hogy tűnj ki a tömegből!

  Ennél a divatirányzatnál alapvető a megfelelő kinézet. Vagány frizurák, merész sminkek, jellegzetes szimbólumok, ruhák és kiegészítők.  A tipikus rockabilly ruházathoz hozzátartozik a Hawaii ing, a bőrdzseki, a színes pólók és a felhajtott farmernadrág éppúgy, mint a magasított talpú cipő, az úgynevezett creeper. Az igazi rockabilly-csajok pedig bő szoknyás ruhát, tűsarkút, bőrdzsekit viselnek és a hajukból nem hiányozhatnak a színes masnik, bandana kendők, de ugyanebbe a stílusba tartoznak a szűk, szinte hordhatatlan ceruzaszoknyák és a magas derekú nadrágok bokazoknival és fehér cipővel párosítva. A ruhákon jellegzetes szimbólumok bukkannak fel : cseresznyék, billiárd golyó 8-as számmal, leopárdminta, halálfejek vagy kocka, rendkívül kedvelt a pöttyös minden színben és variációban.

  A rockabilly stílus a merész és bevállalós csajokhoz illik a legjobban, hisz a pin-up lányokat idéző szettek önmagunk elfogadásáról, egy csöppnyi lázadásról szólnak, persze mindez egy nagy adag nőiességgel keverve. Az irányzat nagy előnye, hogy elképesztően nőies darabokat kombinál és a plus size lányok is biztosan találnak hozzájuk illő darabokat.

  Online boltunkban és SpecialTrend üzletünkben minden kapható amire a Rockabilly-szív vágyik, kínálatunkat folyamatosan bővítjük.

  Olvass tovább »
 6. Mitől jó egy bukósisak?

  Mi alapján döntsek?

  A legfontosabb, hogy nem mindegy, mire használjuk a motorunkat. Városi közlekedés, túra, offroad, száguldás? Már a legegyszerűbb szabványos sisak is jelentős mértékben csökkenti egy baleset során bekövetkező fejsérülés súlyosságát, adott esetben viselője az életét köszönheti neki. A bukósisak akkor látja el jól a feladatát, ha baleset során deformálódik, sérül, ez ugyanis bizonyíték arra, hogy a rá ható erők jelentős részét felvette, és nem adta tovább.

  - ha sokat használod, sebesen közlekedsz, mindenképpen könnyű anyagból ( üvegszálas vagy karbon-kevlár) készült sisakot válassz. Az üvegszálból, karbonból készült sisak héjak valamivel könnyebbek. Az így nyert súlyelőnyt nagy tempónál aerodinamikailag kedvezőbb forma kialakítására lehet fordítani, tehát a sisak súlya nem feltétlenül lesz kisebb, viszont nagy sebességnél kevésbé rázza a motoros fejét a menetszél.

  - biztonsági szempontból a műanyag ( termoplaszt vagy ABS) sisakok is megfelelnek, de ezek nehezebbek és kevésbé tartósak

  - a nyitott, állvédő rész nélküli sisakokat leginkább csak városi közlekedésre ajánlják (esésnél nem mindegy...)

  - a spoileres sisakok zajosabbak, mert a kiálló rész kavarja a légáramlatokat, nem árt, ha ez esetben egy plexit is veszel, ami elvezeti a levegőt.

  Miért kerül az egyik 18.000, a másik 180.00 Ft-ba? Mi a különbség?

  Nagyon sok. Először is, mivel a drágább bukósisakok főleg versenypályára készülnek, ezért valamivel nagyobb erőhatást nyelnek el, mint az utcai sisakok. A főbb különbségeket azonban máshol kell keresni: nyilvánvaló, hogy a fejlesztések, a befektetett munka, és a felhasznált alapanyag értéke valahol tükröződik a bukósisak árában is. A felhasznált anyagok minősége, illetve a kidolgozási minőség is jelentős eltéréseket mutat. A sisak béléséhez felhasznált speciális izzadságelvezető, antibakteriális anyagok nyilván drágábbak, mint egy kellemes tapintású, de sima textil vagy plüss. A bukósisakokra szigorú előírások vonatkoznak a világ minden pontján. Minden bukósisak, amit szaküzletben vásárolsz meg (tehát nem piacon vagy szupermarketben) teljesíti a követelményeket, képes arra, hogy – azelőírtnak megfelelően – tompítsa a fejedet érő ütés nagyságát

  Hogyan válasszak méretet?

  Kiindulási pont a fej homloknál mért átmérője, ezt megmérve ki tudod választani a neked megfelelő sisakot. Alapvetően mindenhol egyformán szorosan kell illeszkednie, de ne szorítson sehol- nagyon kényelmetlen tud lenni. Új sisaknál jó azonban tudni, hogy először nem illeszkedik tökéletesen, az első pár alkalom után felveszi a fejformát és komfortos lesz. (kb. fél méretet tágul)

  SISAKMÉRETEK
  Nagyság XXS XS S M L XL 2XL
  Fej körméret cm 51/52 53/54 55/56 57/58 59/60 61/62 63/64

  JÓ TUDNI!


  Minden bukósisak „egyszer használatos”, vagyis egy komolyabb ütést követően ki kell dobni, még akkor is, ha nem látszik rajta sérülés. (ne vegyél használt sisakot, mert nem tudhatod....) A sisakok élettartama véges. Műanyag sisakoknál – használattól függően - általában ez 3-4 év, üvegszálas vagy karbon sisakoknál valamivel több.(5-6 év) Ennyi idő alatt a bukósisak héja veszít eredeti merevségéből, és az ütéselnyelő réteg is valamelyest összenyomódik. Előbbit az UV sugárzás idézi elő, utóbbi a használat eredménye, a fel- és levétel, az izzadtság, és fejről, hajról bekerülő zsír mind hatással van rá.

  Reméljük, tudtunk segíteni!

  Olvass tovább »
 7. UNDERGROUND

  Underground

  Próbáld ki te is, válts stílust!

  PUNK

  A punk provokáló, lázadó, nonkonformista, de mindenekelőtt az egyéni stílus jellemző erre a
  mozgalomra. Punknak lenni nem csak egy stílus, hanem egy sajátságos életérzés. Éppen ez az
  egyedülállóság tette trendivé ezt a stílust az elmúlt években. Kockás szoknyák és nadrágok,
  farmer, póló, csizma, bakancs, kapucnis pulcsi- és ez nem csak használt kinézetben és nem
  csak egységes feketében. A ruházat biztosítja viselői számára az egyedi kinézetet. Nem
  ismernek határokat kiegészítők területén sem, nyakpántok és övek egészítik ki többek között
  a punk stílust. A provokatív hatás soha nem maradhat el. A lehetséges kombinációk
  korlátlanok. Aki felfedezte magában ezt a stílust, az kitűnik a tömegből. Online boltunkban
  megkapsz mindent, amivel egyénileg tudod alakítani a stílusodat.


  EMO


  Jelenleg a tinédzserek kedvelik ezt a komor stílust, piercing, arcot elfedő haj, halálfej
  motívumok a legjellegzetesebbek, alapruhadarabjai a fekete csőfarmer, szűk póló, csuklópánt,
  sportcipő, szegecselt öv. A kiegészítőkön, mint csuklópántok vagy övek, gyakran megtaláljuk
  a kockás mintázatot is, ami szinte követelmény ehhez a stílushoz. Az EMO divatot szívesen
  kombinálják különböző motívumokkal mint például a cica. Az EMO az elmúlt évtizedekben a
  fiatalok kultúrájában rendkívül népszerű lett és tömegek csatlakoztak ehhez a
  divatirányzathoz. Az emóknál az öltözék egy sajátos életstílus kifejezésére szolgál. Online
  boltunkban megtalálsz mindent, amire a te EMO kinézetednek szüksége van. Határok
  nincsenek, a készlet mellett minden a kreativitásodra van bízva.


  GOTH, GOTHIC


  A gót stílust képviselők jellemző ruházata a sötét, néha morbid ruhák. A tipikus gót divat
  jegyei a feketére festett haj, feketére húzott szem, fekete körmök, fekete ruházat, és a
  piercingek. A stílus jegyeit gyakran az Erzsébet-korabeli, a viktoriánus vagy középkori
  korszakokból kölcsönzi, időnként katolikus és más vallási jellemzőkkel, mint például a kereszt
  viselése.Gyakori viselet a bársony és csipke ruhadarabok, a szegecsek, láncok, kesztyűk.
  A csipke a gótikus stílus fő jegye, így nem csoda, hogy ez is nagy számban megjelent a
  kifutókon. Mindegy, hogy az egész ruhadarabunk ebből az anyagból készült, vagy csak van
  néhány csipkés része, mi minden esetben igazán divatosak leszünk. Azonban nem muszáj,
  hogy a ruházatunkban jelenjen meg, hiszen hajpántok, ékszerek formájában is magunkra
  ölthetjük. A hosszú csizmák azok, amik az öltözködés végén felteszik az i-re a pontot.
  Hordatjuk szoknyához és nadrághoz egyaránt, a lényeg, hogy minimum a térdig érjen.
  Amennyiben magas sarkút választunk, készüljünk fel arra, hogy minden szem ránk fog
  szegeződni, viszont kissé megközelíthetetlenné válunk. Egy biztos, nem fogunk beleolvadni a
  tömegbe!

  Olvass tovább »
 8. Stars & Stripes

  Hétvégén Németországban jártunk a Stars&Stripes új kollekciójának bemutatóján, ill. a cég 25. szülinapi partyján. Az új kollekcióban a Rockabilly stílus kedvelői is találnak kedvükre valót, ezen kívül a gyártótól megszokott kiváló minőségű western ruházat új darabjaiban gyönyörködhettünk. Az új darabok április végétől, május elejétől lesznek rendelhetők, csizmák, ingek, blúzok, mellények, táskák.....szebbnél szebb darabok.

  Olvass tovább »