Toggle Nav

Monthly Archives: June 2018

 1. PICK UP DRIVE FESZTIVÁL

  Június utolsó hétvégéjén (június 29-július 1.) kerül megrendezésre Romhányban a 3. Pick Up Drive Amerikai Autós és Rockabilly fesztivál. Igazi amerikai benzinfaló autócsodák, nyolc henger, tengernyi lóerő, pörgős szoknyák, színes ingek, tupír és barkó cseresznyék, halálfejek, billiárdgolyók kavalkádja, van olyan, aki ennek ellen tud állni?

  Az előző évekhez hasonlóan a műfaj színvonalas előadói lépnek fel pénteki és szombati napokon, vasárnap pedig a környékbeli rock zenekarok kapnak bemutatkozási lehetőséget. Már péntek este óriási buli várható, itt aztán a parkett ördögei igazán megmutathatják, mit tudnak. Nem csak a rockabilly és az amerikai autók megszállott rajongóit várják a Pick Up Drive-ra, kitűnő szombati program lehet a családdal érkezőknek is! A gyerekek számára ugrálóvár, az apukáknak hideg sör a büfében vagy a direkt erre a célra berendezett romkocsmában, az anyukáknak pedig a SpecialTrend (www.specialtrend.eu) kitelepült standjánál az alkalomhoz illő gyönyörű rockabilly ruhák jelenthetnek a meghirdetett programok mellett igazi kikapcsolódást! Szombaton 13 órától a bemutatott amerikai járgányok felvonulása kezdődik, amit 15 órától Pin Up szépségverseny követ, majd zene és tánc- kifulladásig. Közben persze lehetőség lesz megcsodálni a kiállított autók mellett a pin up lányok szépségét valamint ruha, haj és smink csodáit is.

  A környékbeli szállások nagy része már le van foglalva, de a szemfülesebbek biztosan találnak még szállást, ha mégsem, lehetőség van az Angol kert árnyas fái alatt sátorozni, és még a fizetségen sem kell gondolkodni, mert a sátorhely éppen úgy mint a belépés, díjtalan!

  Van még min gondolkozni? Ugye, hogy nincs? 

  Olvass tovább »
 2. 2018 - A WESTERN ÉVE

  2018  -   A WESTERN ÉVE

  2018-as tavaszi és nyári trendek egyik fő irányzata a western stílus.

  Időről-időre újra megjelenik a divatbemutatókon ez a trend, hiszen egy igazi indián nyár nem telhet el rojtok és szegecsek nélkül. Ismét megjelennek a vagányabb szettek, a szegecsek és persze a rojtok a bőrkabátokon és a farmereken. Anyaghasználatban a hasított bőr és a farmer jelenik meg, míg színek terén a föld színei dominálnak elsősorban, de természetesen extrém esetben színesebb darabok is megjelennek. 
  Tavasszal és nyáron sem kell lemondani a western csizmákról, ugyanis a lyukacsos stílusú darabokban a láb könnyen tud szellőzni és egy nagyobb fesztiválon is kényelmesebb lesz benne átbulizni egy teljes napot. 

  Rojtok, szíjak, farmer ingek, kemény karimájú western kalapok és csizmák….A kemény férfiasságot sugárzó anyagok és szabásvonalak átvonultak a divat világába, így váltak mára a hétköznapjaink praktikus és kényelmes viseletévé.

  Van, aki imádja és az aktuális divattól függetlenül mindig e trend szerint öltözködik, míg mások idegenkednek tőle és nem tudják, hogyan illeszthetnék be a western trend sajátos darabjait a ruhatárukba. Ha te is az utóbbiak táborát erősíted, vagy csak szeretnél ellesni pár divat tippet mutatjuk a lehetőségeket!

  A romantikus stílus képviselője vagy? A gyönyörű csipkés, hófehér ruhákat vagy ingeket kombinálhatod hasított bőr kiegészítőkkel, megadva összeállításodnak a western jelleget. Egy kalap vagy egy mellény hangsúlyossá teheti ezt a stílust. Ha merészebb vagy, outfited feldobhatod egy rojtos bőrszoknyával vagy nadrággal is.

  Nyugodt szívvel mondhatjuk, hogy a farmer soha nem megy ki a divatból! A western stílus egyik alapjának számító darabot hordhatod hétköznapokon, de akár a hétvégi buliba is felveheted. Kedvenc farmerodat bolondítsd meg egy rojtos inggel és egy western csizmával.  Sőt, ha western trendről van szó akár farmer inggel is felveheted.  Ha csak kísérletezel ezzel az irányzattal, akkor első körben érdemes beszerezni egy rojtos táskát!

  Kicsit eltérnél a megszokottól? Egy rojtos  pulóver vagy egy poncsó feldobja a hidegebb napokat és egy western kalappal hordva garantáltan a figyelem központjába kerülsz! Érdemes kísérletezni és játszani a színekkel és a formákkal!

  A western trend igenis is lehet dizájnos! Egyedi megjelenést kölcsönöz viselőjének, ha az betartja a megfelelő szabályokat. Ne feledjük: egy mutatós csizma vagy kalap még a leghétköznapibb viseletből is igazi western trendeknek megfelelő öltözéket varázsol!

  SpecialTrend webáruházunkban és üzletünkben mindent megtalálsz, ami nélkülözhetetlen egy igazi cowboy vagy cowgirl számára.

  Olvass tovább »
 3. A rockabilly életérzés

  A rockabilly az 1950-es években indult hódító útjára Amerikából. Az irányzat hamar nemzetközi sikereket ért el és a rockabilly globális jelenség lett. A zenei stílus később a divatvilágra is hatással volt, és az ötvenes évek közepétől kezdve amerikai fiatalok milliói hordták a kötelező darabokat.

  Ez a különleges életstílus újra virágkorát éli. Felbukkan oldtimer-találkozókon, fesztiválokon, partykon, koncerteken. Jó zene, jó társaság, pörgős szoknya, amerikai autócsodák! Ez mind a rockabilly! 

  Vissza az 50-es évekhez- ezt az utat járja ma a rockabilly irányzat.

  Napjaink divatkavalkádjában ez a stílus maximálisan megállja a helyét a hétköznapokban is - nem kell, hogy valami nagy buli legyen. Lehetsz irtó laza vagy lázadóan elegáns, a lényeg, hogy tűnj ki a tömegből!

  Ennél a divatirányzatnál alapvető a megfelelő kinézet. Vagány frizurák, merész sminkek, jellegzetes szimbólumok, ruhák és kiegészítők.  A tipikus rockabilly ruházathoz hozzátartozik a Hawaii ing, a bőrdzseki, a színes pólók és a felhajtott farmernadrág éppúgy, mint a magasított talpú cipő, az úgynevezett creeper. Az igazi rockabilly-csajok pedig bő szoknyás ruhát, tűsarkút, bőrdzsekit viselnek és a hajukból nem hiányozhatnak a színes masnik, bandana kendők, de ugyanebbe a stílusba tartoznak a szűk, szinte hordhatatlan ceruzaszoknyák és a magas derekú nadrágok bokazoknival és fehér cipővel párosítva. A ruhákon jellegzetes szimbólumok bukkannak fel : cseresznyék, billiárd golyó 8-as számmal, leopárdminta, halálfejek vagy kocka, rendkívül kedvelt a pöttyös minden színben és variációban.

  A rockabilly stílus a merész és bevállalós csajokhoz illik a legjobban, hisz a pin-up lányokat idéző szettek önmagunk elfogadásáról, egy csöppnyi lázadásról szólnak, persze mindez egy nagy adag nőiességgel keverve. Az irányzat nagy előnye, hogy elképesztően nőies darabokat kombinál és a plus size lányok is biztosan találnak hozzájuk illő darabokat.

  Online boltunkban és SpecialTrend üzletünkben minden kapható amire a Rockabilly-szív vágyik, kínálatunkat folyamatosan bővítjük.

  Olvass tovább »