Blog

Rockabilly Életérzés

Rockabilly- nem csak divat, életstílus is egyben

A rockabilly az 1950-es években indult hódító útjára Amerikában. Az irányzat hamar nemzetközi sikert ért el és a rockabilly globális jelenség lett. A zenei stílus később a divatvilágra is hatással volt, és az ötvenes évek közepétől kezdve amerikai fiatalok milliói hordták a kötelező darabokat.

Ez a különleges életstílus újra virágkorát éli. Felbukkan oldtimer-találkozókon, fesztiválokon, partykon, koncerteken. Jó zene, jó társaság, amerikai autócsodák! Ez mind a rockabilly!

Vissza az 50-es évekhez- ezt az utat járja ma a rockabilly irányzat.

Napjaink divatkavalkádjában ez a stílus maximálisan megállja a helyét a hétköznapokban is – nem kell, hogy valami nagy buli legyen. Lehetsz irtó laza vagy lázadóan elegáns, a lényeg, hogy tűnj ki a tömegből!

Ennél a divatirányzatnál alapvető a megfelelő kinézet. Vagány frizurák, merész sminkek, jellegzetes szimbólumok,ruhák és kiegészítők.  A tipikus rockabilly ruházathoz hozzátartozik a Hawaii ing, a bőrdzseki, a színes pólók és a felhajtott farmernadrág éppúgy, mint a magasított talpú cipő, az úgynevezett creeper. Az igazi rockabilly-csajok pedig bő szoknyás ruhát, tűsarkút, bőrdzsekit viselnek és a hajukból nem hiányozhatnak a színes masnik, bandana kendők, de ugyanebbe a stílusba tartoznak a szűk, szinte hordhatatlan ceruzaszoknyák és a magas derekú nadrágok bokazoknival és fehér cipővel párosítva. A ruhákon jellegzetes szimbólumok bukkannak fel : cseresznyék, billiárd golyó 8-as számmal, leopárdminta, halálfejek vagy kocka, rendkívül kedvelt a pöttyös minden színben és variációban.

A rockabilly stílus a merész és bevállalós csajokhoz illik a legjobban, hisz a pin-up lányokat idéző szettek önmagunk elfogadásáról, egy csöppnyi lázadásról szólnak, persze mindez egy nagy adag nőiességgel keverve. Az irányzat nagy előnye, hogy elképesztően nőies darabokat kombinál és a plus size lányok is biztosan találnak hozzájuk illő darabokat.

Online boltunkban és SpecialTrend üzletünkben minden kapható amire a Rockabilly-szív vágyik, kínálatunkat folyamatosan bővítjük.

Rockabilly kínálatunk